e-mail: info@businessteam.hu
TÖBB
MINT
20 ÉVES
MÚLT
A LEGMODERNEBB
SZOFTVEREK,
FORDÍTÁST
TÁMOGATÓ
SZERVER
GARANTÁLT MINŐSÉG
KIVÁLÓ
SZAKFORDÍTÓK,
KERETSZERZŐDÉS
HOSSZÚ TÁVRA
TELJESKÖRŰ,
GYORS ONLINE
ÜGYINTÉZÉS

 

Mi a különbség a konszekutív (kísérő), fülbesúgásos és a szinkrontolmácsolás között?

TOVÁBB / VISSZA AZ AJÁNLATKÉRÉSHEZ >>

A szinkrontolmácsolás lényege, hogy a tolmácsolás egy időben zajlik, mintegy „szinkronban” az elhangzó forrásnyelvi tartalommal, míg a konszekutív tolmácsolás értelmes nyelvi egységenként követi a forrásnyelvi tartalmat. Szinkrontolmácsolás leginkább konferenciákon és egyéb nyilvános rendezvényeken jellemző, amikor lényeges, hogy az előadóval egy időben halljuk az elhangzottakat.

  AJÁNLATKÉRÉS TOLMÁCSOLÁSRA

  Milyen nyelvről történne a tolmácsolás?

  Milyen nyelvekre tolmácsoljanak kollégáink?

  A ctrl gomb lenyomva tartásával egyszerre több nyelvet is kijelölhet!

  Milyen jellegű eseményre kéri a tolmácsot?

  Mikorra kéri a tolmácso(ka)t?:

  Név/Cégnév:

  E-mail:

  Telefonszám:

  Ha a felkészüléshez tud bármilyen segédanyagot biztosítani, kérjük itt csatolja. Minden hozzánk beérkező anyagot bizalmasan kezelünk. A honlapunkról küldött minden információ maximális biztonságát GDPR-konform Adatvédelmi Szabályzatunk és 128 bites SSL technológia garantálja. Ha külön titoktartási szerződésre van szüksége, kérjük jelezze e-mailben.

   

  A konszekutív tolmácsolás többek között üzleti tárgyalások, üzleti kapcsolattartás során vagy szakmai rendezvényeken szokásos, ekkor gondolatonként vagy mondatonként szünetet tart az előadó, a tolmács ezt követően fordít. Ahogyan a fülbesúgásos tolmácsolás nevében is benne van, a tolmács jellemzően tárgyalásokon az ügyfél közelében, halkan tolmácsol. A szinkrontolmácsolást minden esetben két tolmács végzi, általában 15-20 percenként váltva egymást, annak rendkívül megterhelő jellege miatt.

  TOVÁBB A TOLMÁCSDÍJAK OLDALRA >>